Server DepoServer DepoServer Depo
+90 212 944 56 89
Gürsel Mahallesi Akmer Sokak No: 27 Kağıthane İstanbıl
Server DepoServer DepoServer Depo

BT Yönetilen Hizmetlerin Faydaları

Günümüzde işletmeler daha verimli olmaya ve günümüz teknolojisini kullanarak veriler aracılığıyla eyleme geçirilebilir içgörüler üretmeye çalışıyor. Ağınız daha fazla iş yapmanızı sağlayan hayati bilgileri barındırdığından, bu değerli varlığı azami özenle yönetmeli ve bakım ve bakıma odaklanmalısınız.

BT Yönetilen Hizmetler nedir?

BT Yönetilen Hizmetler, işletmelerin BT operasyonlarını kanıtlanmış BT uzmanlığına sahip üçüncü taraf kuruluşlara emanet etmelerini sağlar. Yönetilen Hizmet Sağlayıcılar (MSP’ler) olarak adlandırılan üçüncü taraf kuruluşlar, Hizmet Düzeyi Sözleşmesine (SLA) bağlı olarak bir işletmenin BT operasyonlarının tamamını veya bir kısmını yönetmekten sorumludur. Ancak BT ekipmanı genellikle müşteri tarafından sağlanır. SLA’ya bağlı olarak, MSP’ler diğer şeylerin yanı sıra 24 saat izleme, sorun raporlama ve çözüm sunabilir.

SLA, özellikle sunulan hizmetleri, bu tür hizmetlerde mükemmel olmak için gereken dereceyi ve hizmetlerin başarısını ölçme kriterlerini düzenler. Ayrıca, SLA aracılığıyla, MSP’ler belirli bir süre boyunca sağlanan faydalar için genellikle sabit bir ücret alır.

Hizmet Olarak Yazılım (SaaS), Hizmet Olarak Altyapı (IaaS) ve Hizmet Olarak Platform (PaaS) teknolojilerini benimseyen Bulut Bilişim, BT Yönetilen Hizmetlerin bölgelerin ötesine geçmesini sağladı ve ortalama arıza/düzeltme BT’sini sınırlayan sınırlar. Bu başarılarla BT Yönetilen Hizmetler, ölçeklenebilirliği kurum içi BT işletim sistemlerinden veya arıza/çözüm sağlayıcılarından daha iyi artırır ve hızlandırır.

BT Yönetilen Hizmetler Neden Önemlidir?

BT Yönetilen Hizmetler, kuruluşun çıktılarını uyumlu hale getirdiği için kurumsal büyümeye olanak tanır. BT Yönetilen Hizmetler, BT operasyonlarınızla bağlantılı KPI’ları olduğundan, kuruluşunuzun sorunlarını azaltacak ve hizmetlerin sunulmasını sağlayacaktır.

BT Yönetilen Hizmetler ayrıca gönül rahatlığı sağlar. Şirketinizin BT ihtiyaçlarının yönetimini MSP’lere bırakarak, zamanınızın çoğunu işinizi yürütmeye ve büyütmeye ayırabilir ve odaklayabilirsiniz. BT ile ilgili sorunları sürekli olarak düzeltmek yerine BT Yönetilen Hizmetler, aynı sorunların olmasını önlemek için çalışır, böylece sistemlerinizi çalışır durumda tutar.

Ayrıca BT Yönetilen Hizmetler, hizmetlerini şirketinizin vizyon ve hedeflerine uygun hale getirir. MSP’ler, günlük BT desteğinden çok, BT sistemlerinizin kurumsal hedeflerinize nasıl uyabileceğini stratejik olarak tartışabileceğiniz bir BT Yöneticisi ve sanal bir CIO sağlar.

BT Yönetilen Hizmetlerin Faydaları

BT Yönetilen Hizmetlerin yükselişi ile birlikte, bir sorun yaşama, bir BT uzmanını çağırma ve arıza giderme olarak bilinen reaktif bir hizmet yaklaşımında maliyetli onarımlar ile artan arıza süresi arasında sıkışıp kalma döngüsü kısa sürede kırılır. Sürekli ve tutarlı izlemenin yanı sıra BT Yönetilen Hizmetler aşağıdaki faydaları sunar:

Öngörülebilir Düşük Maliyet

Bütçenizi sık ve beklenmedik harcamalar için tüketebilecek bir BT ekibine ev sahipliği yapmaktan farklı olarak, BT Yönetilen Hizmetler, SLA’ya bağlı olarak yıllık veya aylık olarak ödenen belirli bir tutarda paketlenir.

BT Yönetilen Hizmetleri tarafından sunulan öngörülebilirlik ve daha düşük maliyetle, küçük işletmeler, bir ekibi işe alma ve eğitmenin yaklaşmakta olan maliyetlerinden kaçınırken aynı anda ağ sunucularının ve diğer gerekli ekipmanların bakımını yapmak için ödeme yapabildikleri için en fazla avantajı elde ederler. Bir sağlayıcı hakkında nihai bir karar vermeden önce, paranızın karşılığını en iyi şekilde aldığınızdan emin olmak için birden fazla seçeneğe göz attığınızdan emin olun.

ölçeklenebilirlik

BT Yönetilen Hizmetler, kurum içi BT ekibinize ek bir çalışanı işe almak ve eğitmek için parasal kaynaklardan tasarruf etmenizi sağlar. MSP’ler yalnızca eğitim maliyetlerini karşılamakla kalmaz, aynı zamanda şirketin evriminin düz bir çizgide olduğu hissi nedeniyle BT uzmanlarınızı atlamaktan da alıkoyar.

Bir ağın ölçeklenebilirliğini sağlamak, yoğun koordinasyon, önemli insan kaynakları ve yeni ekipman gerektirir. MSP’lerle ortaklık yapmak, ihtiyaç duyduğunuzda sistemleri genişletmenize veya yükseltmenize izin verirken aynı anda sizi daha sonra ihtiyaç duymayacağınız çalışanları işe alma ve eğitme ihtiyacından kurtardığı için sizi bu endişelerden kurtarır. BT Yönetilen Hizmetler, kurum içi bir BT ekibiyle yapılması zor olabilecek hızlı değişikliklere uyum sağlamak için işletmenizin esnekliğini sağlayabilir.

Equinix gibi deneyimli MSP’ler, her şeyi entegre etmenize ve tüm veri uygulamalarınızı dijital uca getirmenin avantajını tam olarak gerçekleştirmenize olanak tanır. Kurumsal ağ, güvenlik, veri, uygulama ve çoklu bulut sorunlarını çözme konusunda deneyimlidirler.

Azaltılmış Kesinti Süresi

Kesinti süresi genellikle sunucu arızaları ve bilgisayar arızaları gibi ekipman sorunlarından kaynaklanır. Ek olarak, sistem saldırıları da, özellikle siber saldırılara karşı savunmasız olan küçük işletmeler arasında dinlenmek için olası nedenlerdir. İnsan hataları da aksama süresinin bir kısmını oluşturur. Sebep ne olursa olsun, potansiyel riski azaltmak için güçlü bir koruyucu sistem kullanmak önemlidir.

BT Yönetilen Hizmetler, en başta engelleyerek kesinti süresinden kaynaklanan maliyetleri azaltabilir. MSP’ler şirketinizin BT sistemini sürekli ve tutarlı bir şekilde izlediğinden, kesinti örnekleri kontrol edilir ve böylece en aza indirilir.

Databank gibi kendini kanıtlamış uzmanlarla iş ortaklığı yapmak, ortamınıza sağlam bir uygulama, güvenlik ve destek uzmanları ekibi sağlayarak yeniliğe odaklanmanıza olanak tanır. Ağınızı karmaşık, yüksek performanslı ortamları güvence altına alma deneyimine sahip kuruluşlara emanet etmek, işletmeniz için temettü ödeyecektir.

Önleyici Yaklaşım

Bir şeyi kırdıktan sonra uygun tepki, onu düzeltmeye çalışmaktır. Ağlar ve verilerle, bunu söylemek yapmaktan daha kolaydır. Ve bahsetmiyorum bile, çok pahalı.

Arıza giderme yaklaşımından farklı olarak, BT Yönetilen Hizmetler önleyici bir yaklaşım kullanır. MSP’ler, sorun durumlarında uzmanları aramak için acele etmek yerine, sistemlerinizi sorunlar için sürekli olarak izler ve tam bir felakete dönüşmeden hemen önce bunları çözer. Bu izleme, sizi yalnızca aksama süresinden değil, aynı zamanda şirketinizin bütçesindeki yaklaşan büyük göçükten de kurtarır.

Tierpoint gibi endüstri lideri MSP’ler, gerici görevlerde harcanan zamanın aksine BT personelinizi stratejik projeler için serbest bırakan sınıfının en iyisi teknoloji ve beceri setleri sunar. Günlük yönetim, izleme, güvenlik ve bakım sağlayan bir ekibe sahip olmak, sorunların ticari operasyonları etkilemeden önce hafifletilmesine olanak tanır.

Kanıtlanmış Uzmanlık

Bir kurum içi BT ekibi geliştirmenin en önemli zorluklarından biri, pahalı ve zaman alıcı olmasıdır. Ciddi bir ağ sorunuyla karşılaşana kadar ekibinizin ne kadar iyi olduğundan emin olamazsınız. Bazıları geçip olağanüstü bir iş çıkarsa da, diğerleri sorunu hiç çözemeyebilir ve size başka bir yere gitmesi gereken iyi paralar verebilir

BT ekibinizle ne kadar rahat olursanız olun, eklediğinizde yepyeni ekipman veya prosedürleri çalıştırmak veya bakımını yapmak için iyi donanımlı olmadıklarını anlamanız an meselesidir. BT Yönetilen Hizmetler ile bir MSP’nin büyük ekibi, ekibinizin uzmanlığına özel hizmetler ekleyebilir. Spesifik olarak, bir MSP, becerilerine başka türlü erişemeyeceğiniz bir grup BT uzmanına kolay erişim sağlar.

Piyasalar ve endüstriler her geçen gün daha rekabetçi hale geldikçe, yalnızca bir vekil ajans kullanmak akıllıca olacaktır. Makul miktarda parayı ve önemli miktarda zamanı şüpheli BT işletim sistemleriyle boşa harcamak yerine, uzmanlara güvenmek ve onlara başvurmak daha güvenlidir.

Yorum Yap

X